Over mij

GerbendeVries_overmijNa een aantal jaren als KAM-coördinator en KAM-manager gewerkt te hebben in de aannemerij (voornamelijk ondergrondse infra), is begin 2008 de stap gemaakt naar de zelfstandigheid. Sindsdien is ‘Gerben de Vries – KAM-advies & begeleiding’ actief als adviseur op het gebied van KAM & certificeringen.

Met een opleiding en achtergrond in de cultuur- en milieutechniek en werkervaring in de aannemerij, grond-, weg- en waterbouw, de groene sector en bosbouw & in de wereld van de kabels en leidingen voor de energiesector en telecom en in het risicogebied van de railinfrastructuur haalt u een KAM-adviseur in huis die de praktijk niet uit het oog verliest.

Achtergrond en ervaring
Inmiddels al weer ruim 20 jaar ervaring in het opzetten en implementeren van kwaliteits- en/of milieumanagementsystemen (KAM-systemen), ISO9001, OHSAS18001 / ISO45001, ISO14001, VCA ofwel VGM-systemen, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en zeker ook de CO2-prestatieladder. Daarnaast is er ervaring met de nodige BRL’s, zoals de BRL 7000, BRL 9335, BRL 6000, BRL SVMS007 en SCIOS.

Als zelfstandig KAM-adviseur heb ik de afgelopen jaren een ruim en vrij divers pakket aan bedrijven ondersteund bij het opzetten van een KAM-, CO2- en/of VGM-systeem. Deze bedrijven zijn actief in de verschillende branches, zoals de bouwsector, Grond,- weg- en waterbouw, ondergrondse infra en telecom, groen, installatie, maar ook in geheel andere markten als de schoonmaak, staalbewerking en handelsondernemingen.

Bij een aantal daarvan vul ik nog altijd met veel plezier zelf de rol van KAM-coördinator in, of ondersteun ik de KAM-coördinator of VGM-coördinator.

Zie ook mijn portfolio!

Werkwijze
Geen standaard aanpak en handboek, maar meer maatwerk. Dit vanzelfsprekend vanuit een basis, welke zich al meerdere keren als zeer functioneel heeft bewezen. Deze basis wordt echter aan uw wensen en organisatie aangepast. De invulling en uitvoering van het gehele traject, wordt uitgevoerd zoals u het wenst. Of het nu beperkt blijft toch uitvoering van de verplichte onderdelen, op zo praktisch mogelijke wijze, of een compleet pakket.

Ook verdere begeleiding na het behalen van de certificering, is mogelijk.

Persoonlijk in een aantal steekwoorden

  • Samenwonend en gelukkig met 2 jonge kinderen.
  • Woonachtig in het mooie Achterhoekse Doetinchem, maar werk landelijk.
  • Praktisch ingesteld, gemakkelijk benaderbaar, geen onnodige ‘moeilijkdoenerij’, goed bereikbaar, afspraak is afspraak, flexibel, succesvolle certificering gegarandeerd.
  • Vertrouwt met werken in zowel de grote organisaties, als ook de kleine ondernemer. Uiteraard ook alles wat daar tussen zit…

Kortom;
Mijn insteek is om u middels een pragmatische, prettige en accurate aanpak te ondersteunen bij uw KAM-systeem en/of het behalen van een certificering, zodat dit geheel naar uw wens en op de door u gewenste werkwijze en omgang, wordt opgezet en geïmplementeerd. U ontvangt een goed, praktisch en net opgezet KAM-, CO2- of VGM-systeem, waarmee u niet alleen een certificering behaald, maar u ook kan helpen uw organisatie beter, veiliger en/of duurzamer te maken!